Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Hogyan válasszunk megfelelő méretű biztonsági szemeket amigurumi figurákhoz?

Az amigurumi készítéséhez rengeteg apró részletre kell figyelni, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Az egyik ilyen fontos részlet a biztonsági szemek méretének helyes megválasztása. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan választhatod ki a legmegfelelőbb méretű biztonsági szemeket a különböző amigurumi figurákhoz.

Miért fontos a megfelelő méretű biztonsági szem?

A biztonsági szemek nemcsak a figura kinézetét befolyásolják, hanem a biztonság szempontjából is fontosak. A túl nagy vagy túl kicsi szemek nemcsak furán nézhetnek ki, hanem veszélyesek is lehetnek, különösen akkor, ha gyermekeknek készítjük az amigurumi figurákat.

Általános irányelvek a biztonsági szemek méretének kiválasztásához

Az alábbi méretek csupán irányadók, nem kötelező betartani. A legtöbb minta megadja a használandó szemek méretét, ezzel könnyítve a megfelelő méretű szem beszerzését..

 1. Kis méretű figurákhoz (5-10 cm):

  • Ajánlott szemméret: 4-6 mm
  • Ezek a kisebb szemek arányosan illeszkednek a kisméretű figurákhoz, és nem dominálnak túl.
 2. Közepes méretű figurákhoz (10-20 cm):

  • Ajánlott szemméret: 6-10 mm
  • Ezek a méretek megfelelően kiemelik a figura arcát, anélkül, hogy túl nagyok lennének.
 3. Nagy méretű figurákhoz (20 cm felett):

  • Ajánlott szemméret: 10-15 mm
  • A nagyobb figurákhoz nagyobb szemek illenek, amelyek jobban láthatók és arányosak a figura testével.

Hogyan válasszunk biztonsági szemeket a különböző karakterekhez?

 • Állatokhoz: Állatok esetében érdemes természetes színeket (barna, fekete) választani. Például egy kisebb, 5-6 cm-es macskához vagy kutyához 4-6 mm-es fekete szemek illenek.
 • Emberi figurákhoz: Emberi figuráknál a szemek mérete és színe változatos lehet, attól függően, hogy milyen karaktert szeretnénk létrehozni. Egy nagyobb, 20 cm-es baba figurához például 10-12 mm-es szemek megfelelőek lehetnek.
 • Fantázia figurákhoz: Fantáziafiguráknál bátran használhatunk színes, különleges szemeket. Egy 15 cm-es sárkányhoz például 8-10 mm-es zöld vagy kék szemek jól mutathatnak. Külön kiemelnénk a glitteres szemeket, melyek csillogásukkal még aranyosabbá teszik a mesebeli figurákat.

Praktikus tippek a biztonsági szemek felhelyezéséhez

 1. Elhelyezés: Mindig próbáld fel a szemeket, mielőtt véglegesen rögzítenéd! Így biztos lehetsz benne, hogy jól néznek ki és a megfelelő helyen vannak.
 2. Rögzítés: A biztonsági szemek rögzítésekor ügyelj arra, hogy szorosan illeszkedjenek, és ne legyenek könnyen eltávolíthatók! Különösen fontos ez, ha a figurát gyermekeknek szánod.
 3. Kreativitás: Ne félj kísérletezni különböző méretekkel és színekkel! Néha a szokatlan választások teszik egyedivé és különlegessé a figurádat.

Összegzés

A megfelelő méretű biztonsági szemek kiválasztása amigurumi figurákhoz nemcsak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is fontos. Kövesd az itt bemutatott irányelveket, és bátran kísérletezz, hogy a lehető legjobb eredményt érd el!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: amigurumi biztonsági szem