Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Biztonsági szemek az amigurumihoz: Minden, amit tudni érdemes

Az amigurumi egy népszerű japán művészeti forma, amelyet apró, aranyos horgolt vagy (ritkábban) kötött játékok készítésére használnak. Az amigurumik elkészítése kreatív és szórakoztató hobbi, de a megfelelő anyagok és eszközök használata azonban elengedhetetlen a sikerhez. Az egyik legfontosabb és leggyakrabban használt anyag az amigurumi készítéséhez a biztonsági szem.

Mi az a biztonsági szem?

A biztonsági szem egy apró műanyag alkatrész, amelyet a horgolt vagy kötött figurák szemeként használnak. A nevét azért kapta, mert biztonságosan rögzíthető a játék testéhez, így nem esik ki könnyen. (Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy 0-3 éves korig ezeknek a kiegészítőknek a használata tilos! 0-3 éves kor közötti gyermekeknek szánt amigurumik szemét hímzéssel érdemes elkészíteni, a műanyag szemek helyett.)
Ezek a szemek különféle méretekben, színekben és stílusokban érhetők el, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.

A biztonsági szemek előnyei

 1. Biztonság: A biztonsági szem úgy van tervezve, hogy szorosan rögzüljön a figurában.

 2. Tartósság: A biztonsági szem erős és tartós anyagból készül, így ellenáll a húzásnak, nyomásnak és általános kopásnak.

 3. Esztétika: A különféle színek és formák lehetővé teszik, hogy a készítők változatos és egyedi megjelenést adjanak a figuráknak. A biztonsági szem különleges csillogást és karaktert kölcsönöz a játékoknak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő biztonsági szemet?

 1. Méret: A biztonsági szem mérete nagyon fontos. Általában 6 mm-től 20 mm-ig terjednek. A kisebb szemek finomabb, részletesebb munkákhoz ideálisak, míg a nagyobb szemek erőteljesebb, kifejezőbb megjelenést adnak. 

 2. Szín: A biztonsági szem színe nagyban befolyásolja az amigurumi megjelenését. A fekete szemek klasszikusak és sokoldalúak, de színes szemekkel egyedibb karaktereket hozhatunk létre. Népszerű színek a kék, zöld, barna, arany. de akár rózsaszín vagy lila szemeket is használhatunk.

 3. Forma és stílus: A biztonsági szemek különböző formákban kaphatók, beleértve a kerek, ovális és macskaszem formájúakat is. A formák és stílusok választása attól függ, hogy milyen karaktert szeretnénk létrehozni.

A biztonsági szem rögzítése

A biztonsági szem rögzítése egyszerű, de némi gyakorlást igényelhet. Íme a lépések:

 1. Szem behelyezése: Helyezzük be a biztonsági szemet a lyukba. A szem szára átmegy az anyagon.

 2. Rögzítő lemez felhelyezése: A szem hátsó részére helyezzük fel a rögzítő lemezt. Ezt erősen nyomjuk rá, hogy biztosan rögzüljön. Egyes biztonsági szemekhez szerszámot is használhatunk a biztos rögzítéshez.

Hogyan ápoljuk az amigurumit biztonsági szemekkel?

Az amigurumi gondozása egyszerű, de néhány alapvető szabályt érdemes betartani:

 1. Kézi mosás: Az amigurumi biztonsági szemekkel készült figurákat kézzel mossuk langyos vízben. Kerüljük a forró vizet és a durva súrolást, hogy a szemek ne sérüljenek meg és ne lazuljanak ki.

 2. Szárítás: Az amigurumikat levegőn szárítsuk meg. Ne használjunk szárítógépet, mert az hővel károsíthatja a biztonsági szemeket.

 3. Tárolás: Tároljuk az amigurumikat száraz, hűvös helyen, távol közvetlen napfénytől, hogy a színek ne fakuljanak ki és az anyagok ne sérüljenek.

Hol vásárolhatunk biztonsági szemeket?

A tiszafonal.hu webáruházunkban széles választékban találhatók különféle méretű és színű biztonsági szemek. Kínálatunkban megtalálhatók a klasszikus fekete szemek, de számos színes és különleges formájú biztonsági szem közül is válogathatnak vásárlóink. Látogasson el weboldalunkra, és találja meg a tökéletes biztonsági szemeket amigurumi alkotásaihoz!

Tippek és trükkök a biztonsági szemek használatához

 1. Elhelyezés megtervezése: Mielőtt véglegesen rögzítenénk a biztonsági szemeket, helyezzük el őket ideiglenesen a figurán, hogy megnézzük, hogyan néznek ki. Így könnyebb módosítani a helyzetüket, ha szükséges.

 2. Kombinálás más anyagokkal: A biztonsági szemeket kombinálhatjuk hímzéssel vagy festéssel, hogy még kifejezőbbé tegyük a figurát.

 3. Biztonságos rögzítés: Mindig győződjünk meg arról, hogy a biztonsági szemek szorosan rögzítve vannak, különösen, ha gyerekeknek szánjuk az amigurumit.

Összegzés

A biztonsági szem elengedhetetlen az amigurumi készítéséhez, mivel nem csak esztétikus megjelenést biztosít, hanem biztonságosabbá is teszi a játékokat. A megfelelő méret, szín és forma kiválasztása, valamint a helyes rögzítési technikák alkalmazása biztosítja, hogy a figurák tartósak és szépek legyenek. Ha betartjuk a fenti tanácsokat, csodálatos amigurumikat készíthetünk, amelyek nemcsak szépek, hanem biztonságosak is. Látogasson el webáruházunkba, és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő biztonsági szemeket!

Tartalomhoz tartozó címkék: amigurumi biztonsági szem